Rimai Útépítő Kft. – Útépítés és térkövezés

A Rimai útépítő Kft. 1995 óta működik, mint építőipari vállalkozás. Fennállása óta fontos célja a folyamatos modernizáció, a kapacitásbővítés és a szolgáltatások körének bővítése. Ennek érdekében számos munkagéppel bővítette már gépparkját, melynek legújabb darabja egy gumikerekes kotrógép és egy hozzá tartozó törő kanál berendezés.

Az új eszköz beszerzése a GINOP-1.2.2-16-2017-01595 keretében került sor.

A Rimai Útépítő Kft. fennállása óta számos építőipari beruházásban vett részt mint kivitelező. A cég fő szolgáltatásai az aszfaltutak, járdák építése, térburkolatok építése, térbeton, bazaltbeton burkolatok építése, gépi földmunkák, tereprendezések, betonburkolatok bontása törőfejjel illetve annak elszállítása, csatornák, víznyelőaknák építése, kertépítés, öntözőrendszer telepítés.

A 61 245 360 Ft összköltségű, 50% támogatás intenzitással 30 622 680 Ft állami és Európai Uniós támogatásból megvalósult beszerzés 2017 09. 29-én vette kezdetét, befejezésére pedig 2017. 11. 13-én került sor. A projekt célja cégünk egyik jelentős üzletágának kapacitásbővítése, melynek során nyersanyagot és másodlagos nyersanyagot törünk, zúzunk, aprítunk és az így előállított különböző szemcseméretű frakciókat út- és járda alapba, és egyéb alapokba használjuk fel. A projekt keretein belül beszerzésre került egy Komatsu PW-148-10 Gumikerekes kotrógép és egy MB BF90.3 pofástörő kanál. Agresszív törési képessége és magas töret hozama miatt, még a legszűkebb beállítás mellett is ideális a másodlagos nyersanyag feldolgozó iparágazatokban. A törőgép segítségével lehetne megoldani az út- és járdaalapok, csarnokalapok és parkoló alapok feltöltéséhez szükséges másodlagos nyersanyagból készült különböző szemcseméretű alapanyag kinyerését. Az aprított beton, aprított tégla törmelék még nem megfelelő szemcseméretű, így a projekt során beszerzendő géppel, különböző szemcseméretűre törjük, ezáltal már felhasználhatóvá válik további építőipari felhasználásra. A gép működtetéséhez és a technológiai folyamatok ellátásához 1 új alkalmazottat kívánunk felvenni a céghez, akik a gép használatával kapcsolatban oktatáson is részt fog venni. A speciális feltételeknek megfelelő kotrógép megerősített biztonságú SpaceCab™ túlnyomásos és jól szigetelt vízlepergető bevonatú kezelőfülkével, színezett biztonsági ablakokkal, nagy tetőablak árnyékolóval, pull-up típusú elülső ablak zárszerkezettel, levehető első ablakkal, szakaszosan működtethető elülső ablaktörlővel és árnyékoló redőnnyel van felszerelve.

Kedvezményezett neve:                    Rimai Útépítő Kft.

Projekt címe:                                      A Rimai útépítő Kft. kapacitásbővítő beruházása

Támogatás összege:                         30 622 680 Ft

Támogatás intenzitása:                     50 %

A projekt kezdésének dátuma:          2017 09. 29.

A projekt befejezésének dátuma:      2017 11. 13.

Projekt azonosítószáma:                   GINOP-1.2.2-16-2017-01595

RimaiAdmin

About Author